Szerzői jogok

Minden jog fenntartva! A képek és szövegek akár részben, akár egészben csak a szerző (Hajdrák Tímea) engedélyével használhatók fel.

2011. március 3., csütörtök

Sétáltatott orchidea




Ezt a virágot egy nagyon kedves barátomtól kaptam még a meleg őszi napokban. Akkor virágzott három ága. Amikor eljött a december, ledobta a virágait és ay  bimbóit is. Nálam egy virága sem nyílt ki. Ennek két oka lehetett. Az egyik, hogy hideg lett, és kényes virág lévén nem bírta a 18 fok alatti hőmérsékletet. Mi éjszakára lekapcsoljuk a kályhát, így lehetett ez az ok. A másik ok, hogy megsütöttem a leveleit véletlenül. Hogy ne fázzon, egy piros lávalámpát állítottam mellé, de valahogy hozzáértek a levelei, és megégett. A lányom mondta, hogy tegyek külön tálba alá vizet, hogy legyen pára a virág körül. Fricike és a virág ettől kezdve küzdött a vízért. A macskánk nagyon szeret bármiből inni, ami nem az ő vize. Amikor minden virága meghalt, visszavágtam az ágait. Mindenképpen tenni akartam érte valamit. Egy héten belül egy csomó kis ágacskát növesztett, amik a fény felé törekedtek. Pár nap múlva kicsi rügyei lettek. Aztán elkezdte növeszteni a bimbóit. Ekkor kezdtem sétáltatni. Éjszakára a cserépkályha mellé tettem, nappalra az ablakhoz, biztos távolságra a lávalámpához. A múlt héten pénteken elutaztam két napra itthonról. A virág természetesen csütörtökön éjjel kettéhasadt alul, így akkor láttam utoljára, amikor úgy nézett ki, mint az Alien. Amikor nézegetem, sokféle jelző jut róla eszembe. Van, hogy gyönyörűséges ragadozónak látszik, van, hogy másnak. :)))

8 megjegyzés:

MuciFoci írta...

Nagyon szép virág, és a képek láttán vágyom egy masszázsra (?). Frici jó fej :D Nálunk a karácsonyfa locsoló vízzel voltak hasonló problémák.

Hajdrák Tímea írta...

:))))Ha ráérsz, írj egy mailt, hogy vagytok, meg ilyesmi. :)))

MuciFoci írta...

Ok, de pont most megyek haza! :)

Hajdrák Tímea írta...

Pestre is jössz? Mert akkor találkozhatunk. :))

Vajda János írta...

Láttalak magam előtt, ahogy olvastam a sétálás történetét. Felettébb érdekelt ez az alfaja az orchideáknak :)

Hajdrák Tímea írta...

:))))

Névtelen írta...

:o) Timis törtnet :o)

Hajdrák Tímea írta...

:))))