Szerzői jogok

Minden jog fenntartva! A képek és szövegek akár részben, akár egészben csak a szerző (Hajdrák Tímea) engedélyével használhatók fel.

2011. január 12., szerda

Nigella Lawson - ünnepi lakomák - magyar szendvics

http://www.foodnetwork.com/recipes/nigella-lawson/nigellas-hungarian-sandwich-recipe/index.html


Íme a magyar szendvics Nigella szerint, aki a TV Paprika szerint "Szép, szexis, kedves, remek szakácsnő, és nem utolsósorban világhírű. Ő Nigella Lawson, aki szenvedéllyel főz és szenvedéllyel él meg minden pillanatot. Ezt a szenvedélyt adja át receptjein keresztül a nézőinek is." Nigella szerint a magyar szendvics két szelet fekete kenyér (olyan fekete, mintha kakaós kalácsot látnánk), amely tele van egész köménymaggal. A két szelet kenyér közé sajtkrémet kenünk, és rá fekete cseresznye dzsemet. Azt mondja a műsorban, hogy ő nem tudja, milyen a magyar szendvics, nem is járt még Magyarországon, csak így képzeli. Lehetne ilyen erővel marslakó szendvics is, hiszen még azt sem látott.

5 megjegyzés:

Vajda János írta...

Szemre(vagy máshová?)való maca, de ezek szerint hülye, úgy meg kell a francnak, a receptjeivel együtt :)

Mácsai Ferenc írta...

Jánosnál frappánsabban én sem tudom.:)

MuciFoci írta...

Timi, ez engem is ledöbbentett. Utánanéztem és hátha vígasztal, hogy még az USA-beliek is megszólták a pontatlanságért. A nigella.com oldalon a recept nem található, legalábbis már amennyire egy sajtos lekváros szendvicset annak lehet nevezni!

MuciFoci írta...

hihi, lehet hogy tullottem a celon, de legalabb megtettem amit kellett!

Dear Sir/Madam

A friend of mine drew my attention to Nigella's Hungarian Sandwich.

It is the most upsetting and ignorant 'recipe' I have ever heard of and I would like to ask you to consider a serious apology to be made on Nigella.com.

It is awful that Hungary could be associated with food that hungarians would never eat (traditionally, at least) and that the world will think Hungarians eat black bread. Or Cheese with Jam.

Let's go through this:
1. Do not invent a recipe of a country where you have never been. If you do, try to avoid using ingredients such as black bread and say things like 'i have never been to Hungary but this is how I imagine a Hungarian Sandwich'
2. Hungarians traditionally would use fresh white bloomer. No fancy thingymingies, just a proper crusty bread.
3. A Hungarian sandwich will have butter, some cold cut (salami, ham or sausage), some hard cheese (i.e Trappista or Karavan - smoked cheese) and fresh or pickled vegetables. Maybe a slice of boiled egg.
4. Hungarian people love an open sandwich (one slice of WHITE bread) with butter and jam.
5. Hungarian people don't tend to mix sweet and salty stuff, so no cheese and jam would go together in their sandwich


Therefore I feel that Nigella's Hungarian Sandwich is not respecting Hungary as a country, as a nation and as a place where food is ever so important!

If Nigella would like a free tour of Hungarian cousine I am more than happy to introduce her to the Hungarian catering companies of London. There are ones that cater for parties with goulash and the likes and I personally know the best patisserie chef, too.

I hope you do understand my concern and will agree with me that the show that was aired in Hungary recently (TV Paprika) have caused an uproar amongst the Hungarian culinary society.

Kind regards

Hajdrák Tímea írta...

János. :) Úgy képzelem Nigella pályafutásának kezdetét, hogy bement egy stúdióba, ahol azt hitte, pornóforgatás lesz. Mondták neki, hogy itt főznek. Nem baj, az is jó! mondta ő, és így alakult. :) Valószínűleg egy stáb alakítja Nigellát, ő csak az arc. Köszi Kati, egyáltalán nem lőttél túl a célon. Illene neki helyesbíteni, és akkor János újra megkívánná. :)))