Szerzői jogok

Minden jog fenntartva! A képek és szövegek akár részben, akár egészben csak a szerző (Hajdrák Tímea) engedélyével használhatók fel.

2011. január 25., kedd

A Magyar Postán egy A4-es fax 840 Ft

Fel kellett adnom hivatalos helyre egy egy oldalas A4-es faxot. Sajnos email-ben nem küldhettem el, a hivatalos hely nem engedte. A postán a kislány felállt, odament a faxgéphez, feladta, majd közölte velem, hogy 840 Ft. Majdnem dobtam egy hátast. Mondom neki, azt hittem maximum 100 Ft lesz. Azt mondta, hogy ők a faxot táviratként adják fel. Úgy érzem, kiraboltak. Amúgy is agyamra megy a Posta. Szemérmetlenül drága, semmi más alternatíva, ráadásul folyamatosan tukmálják a különböző ajánlataikat a sorsjegytől az autóbiztosításig. Utána vettem 35 deka juhtúrót a csarnokban, de az sem került annyiba, mint egy fax a postán, pedig mennyivel több munka van benne.

8 megjegyzés:

szabopal írta...

Ezzel már én is összefutottam kb. 1-2 éve.
Akkor még "csak" 760 Ft volt, de nálam is kiverte a biztosítékot, pedig az egyik rokonomnál kérdeztem rá (aki postán dolgozik)
Nekem 6 oldalt kellett volna faxolnom, de ennyi pénzt egyszerűen nem voltam hajlandó kiadni érte.
Inkább vártam pár napot és elküldtem a munkahelyemről.

Sajnos azonban nem mindenkinek van lehetősége erre...

Hajdrák Tímea írta...

Ráadásul az a durva, hogy a postás kisasszony nem mondta rögtön az árat. Gondolj bele, ha odaadok neki én is 6 oldalt, aztán elküldi, és megmondja a végösszeget... Ott állok egy 5 ezer forintos számlával? Ez olyan, mint amikor kihívsz egy villanyszerelőt, és egy konnektorcseréért elkér 50 ezer Ft-ot. Ott az ember óvatos, és előre megkérdezi, hogy kb. mennyibe fog kerülni. De egy postán nem számít ilyen mértékű aránytalanságra. Ezek szerint előre meg kell kérdezni tőlük mindenről, hogy mennyibe kerül.

Köszi, hogy írtál.

Topybear írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Topybear írta...

na akkor elgépelések nékül ismét :D

alkalomadtán ez segíthet: http://www.myfax.com/free/

2 fax per nap, maximum 9 oldal és max 10 mega

utoljára tavaly próbáltam, akkor teljesen jól működött
arra figyelni kell, hogy ha valami elvetemült helyre faxolnál, akkor még idejében :) nézd meg, hogy szerepel-e a listában, mert kb. 40 országra működik csak az ingyenes szolgáltatásuk!

Mándi Emese írta...

Uhh.. vicc az egész! Az is, hogy innen 100 km-re min. 4 nap alatt jut le egy levél, van hogy még több.. nem is értem az egészet.

Névtelen írta...

phu :o(

Hajdrák Tímea írta...

Köszönöm Topybear, kipróbálom. Mindig tanul az ember. :))) Ma az OTP-ben voltam, az is megér egy misét. :D

Hajdrák Tímea írta...

Ma küldtem egy faxot a myfax-szal. Holnap telefonálok, hogy jól csináltam-e. :)))